Nemáme problém zveřejnit věci, které zpracuje zastupitel jiného uskupení, pokud stojí za úvahu. Zde cituji z pera ing. Jana Haška (ANO), na téma účetní závěrka města.
"Město za rok 2018 mělo v rozpočtu ztrátu 64 mil a docílilo zisk 54 mil., což je zlepšení o 118 mil Kč. To je chválení hodné, ale cílem města by nemělo být hromadění peněz, nýbrž budování a rozvoj města. Rozvoj města je měřitelný investicemi. Na plán investic 125 mil bylo proinvestováno pouze 52 mil Kč což je pouze 8,8 % z celkových nákladů města. Města jako je Holešov, Vsetín nebo UH investují v rozsahu 22-42 % z celkových nákladů. To znamená, že Kroměříž utrácí za běžné výdaje na činnost svých úředníků, a nedostatečně investuje ve prospěch obyvatel města. "
Zjednodušeně řečeno, dluhy se neměří jen v penězích, ale také v tom, co by bylo možné ve městě postavit, rekonstruovat, pořídit pro občany, kdyby měla Kroměříž akceschopné vedení radnice.


Vzorný Čunkův žák v Kroměříži

Rozmohl se nám v kraji takový nešvar. Pojetí politiky ve stylu "kdo poukáže na problém, je nepřítel". Není třeba najít řešení, hlavní je opovážlivce ...

  • 24.04.2019

Město musí hájit práva občanů

Těšnovice u Kroměříže, pěkná vesnice s krásným výhledem na Kroměříž. Kostelík, fotbalové hřiště, pohoda, krásné místo k životu. Ale idyla končí s prvním ...

  • 21.07.2018