Jednání skoro do 22 hodin, začínáme se blížit slavným schůzím Čunkovým do kuropění. Co naplat. Shrnu pár zajímavých bodů:
1/ byl pozván ing. Liškař, který mj. veden Kroměřížskou nemocnici. Téma zdravotnictví je čím dál žhavější. Krajským zastupitelstvem protlačil hejtman Čunek hlasem jednoho přeběhlíka vypracování projektu za bratru 300 melounů. Mezitím zažíváme horké chvilky s nedostatkem personálu na klíčových odděleních, zejména neurologie a interna. Loď se potápí, ale v luxusní třídě stále hraje hudba a do podpalubí vzkazují, ať nerušíme kvůli mokru v botech. Nebudu se opakovat, debatu trefně vystihla kolegyně MUDr. Olga Sehnalová - viz https://sehnalova.cz/clanek/co-jsme-se-dozvedeli-2020-5-31.html 2/ o jeden hlas prošla plánovací smlouva na bytový dům na konci ulice Blahoslavova (malá slepá ulička od vyústění Vodní dole, směrem ke zdi Podzámky). Nejsem nepřítelem moderní architektury, ale tento záměr se mi opravdu nelíbí, zejména pohled z ulice, připadá mi to jako na sebe postavené kontejnery. Jak tohle mohli památkáři povolit, to mi hlava nebere. Musel jsem hlasovat proti, protože až to tam bude stát, hanbou bych se propadl, že na tom mám jakýkoli podíl. Viz fotky v příloze, co jsme dostali jako podklady.
3/ koalice vymyslela změny v obsazení vedení firem, částečně nebo úplně vlastněných městem. Odvolán byl Petr Sedláček, šéfující dosud Kroměřížským technickým službám (KTS), na jeho místo byl zvolen Karel Holík. A do dozorčí rady byl dosazen student Michal Neřád, TOP09. Nominace TOP 09, nikoli Zdravého Kroměřížska, aby nedošlo k omylu. Pěkný start kariéry, blahopřejeme a děkujeme Valné hromadě ve složení Němec, Krejčíř. Dále pak byla umístěna paní Ing. Věra Knapková do Biopasu, zde budiž řečeno, že je to aspoň zkušená ekonomka.
5/ křižovatky - slavné křížení Albertova-Havlíčkova pro změnu nebude kruháčem. Nebudou ani semafory. Ale měl by být přechod pro chodce s ostrůvkem, což by umožnilo relativně bezpečné přejití dětí od Barbořiny na Zachar. Za mě - celkem uspokojivé řešení, jednosměrka do Květné křižovatku zklidnila.
Začalo se uvažovat o velkém oválném objezdu dole (od Domu kultury po vyústění Spáčilky) Za mě dobrý, jen abych se toho dožil.
6/ Festival vojenských dechovek nebude. Ono toho nebude vícero, bohužel. Taky nebudou peníze, vypadá to, že nám to (obcím a krajům) Babiš pěkně seškrtá.
7/ pan starosta v tiskové zprávě spekuloval, že mu do dosud nezapočaté stavby Parkovacího domu neháže vidle opozice. https://www.mesto-kromeriz.cz/aktuality/tiskove-zpravy/stavbu-parkovaciho-domu-brzdi-obstrukce-podnikatelskeho-inkubatoru-kromeriz/ Tak jsem se zeptal, co nebo koho tím myslí. Nejdřív říkal, že to tak neřekl, pak že si bude spekulovat, jak se mu zachce. Takže asi můžeme spekulovat všichni? Hned to vyzkouším - budu spekulovat, co dostali Němec a Krejčíř za to, že navolili další neuvolněné do placených funkcí v KTS a Biopasu. Konec spekulací. Myslím, že pro fórum jako je Zastupitelstvo města, by spekulace měla být pod úroveň. Bohužel není.


Střípky - listopad 2018

Před čtyřmi lety jsem uzavřel sérii reportáží z jednání zastupitelstev města Kroměříže. Nastal čas znovu resuscitovat, co bylo, a nabídnout občanům alternativní ...

  • 13.11.2018

Bezpečný přechod na hřbitov je reálný

Některá místa po bezpečném přechodu přímo volají. Protože parkování na hřbitově je omezené, často pozůstalí parkují na velkém parkovišti u TESCa. Pak ...

  • 10.09.2022

Střípky ze zastupitelstva - únor 2019

Poměrně zajímavý byl návrh na složení Výboru pro územní plán. Předsedkyně ing. Blanka Šimůnková? Opoziční zastupitelka v čele důležitého výboru? Nevím, ...

  • 23.03.2019