Také máte rádi zimu? Anebo ji spíše přežíváte v teple svých domovů? Ať tak či onak, vždy můžete s jistým pobavením sledovat ve zprávách, jak jsou naši silničáři v ČR zaskočeni tuhou zimou se sněhem či námrazou. Zaskočeny však nebývají Technické služby města Kroměříže (KTS). Stačí malý poprašek sněhu a hbitě v tyto mimořádné dny vyrážejí se stroji do ulic. Všechna čest. Jenže … jak se zpívá v jedné hezké lidové písni: „ …kolečka sa otáčajů…“ a abych doplnil text tematicky: „… a sypů solečku k domečku a ke stromečku“.
A výsledek? Sůl sypaná ke stěně domů nejen že zcela ničí fasádu našich domů, ale ve vrstvách proniká i do cihel a dlouhodobým působením rozkládá zdivo. Jaká je kondice stromů ve městě, když v létě trpí vedrem, a v zimě si je intenzivně přisolujeme, vidíme na usychající zeleni na každém kroku.

Co s tím?

Když je vůle, i řešení se najde. Odstředivou sílu posypu je možné zkrotit, jen je třeba, aby se kolem této činnost pohybovali lidé, kteří u práce přemýšlejí a jejich nadřízení, je za tuto myšlenkovou iniciativu dokáží náležitě ocenit. A mimochodem, čerstvý sníh se dá odstranit i jinak – radlicí a kartáčem.
Nezaslouží si naše město ohleduplnější ošetřování zimních chodníků? Přijďte k volbám. Volte zastupitele, kteří přesvědčí KTS, že zima se dá zvládnout i trochu jinak.


Potřebujeme pyramidu?

Každý správný faraon potřeboval pro svoji slávu vybudovat pyramidu. Co na tom, že stavba jeho zemi ekonomicky ruinovala, účelem bylo jen zdůraznění vlastní ...

  • 02.09.2018