Zasedací místnost na radnici, kde se konají schůze městského zastupitelstva a občas nějaké školení úředníků, má už něco za sebou. O tom není pochyb. Hlavní výtkou uživatelů jsou nepraktické stoly, kde se obtížně vtěsnávají lidé větších proporcí. Přesto návrh na její rekonstrukci (plus přestavba vedlejší "malé zasedačky"), přednesený místostarostou za Piráty Vraťou Krejčířem, vyráží dech hned několikrát.
Poprvé: jako materiál ke schválení jsme dostali na stůl už cca před rokem, tehdy jsme vyjádřili výhrady a neschválili jsme to. V naprosto nezměněné podobě to přistálo na stůl znovu.
Podruhé: nelíbilo se nám v drtivé většině uspořádání - stávající obdélník má tu výhodu, že na sebe vidíme. Navrhované "divadelní" uspořádání je proti přírodě. Zkuste si někdy v divadle diskutovat ze čtvrté řady s někým v první lajně. Je to tak na Zlínském kraji, a nic moc.
Potřetí: jeden architektonický návrh, bez jakékoliv alternativy. Škoda, že sympatické rysy Pirátů, kdy mluvili o transparentních výběrových řízeních a otevřené radnici, se v praxi vytrácejí. Co v tomto případě brání vypsat architektonickou soutěž? Proč má o podobě nové zasedačky rozhodnout jen jakási komise o pěti členech?
Počtvrté: nástřel ceny 8mil Kč. Čtete dobře, nedělám si srandu. Za tyhhle miliony koupíte v Kroměříži menší vilku.
Podtrženo, sečteno: nikam nespěcháme, vyhlašte architektonickou soutěž, a cenu ohraničte přiměřeně charakteru a rozsahu rekonstrukce. Nebo se nedivte, že většina zastupitelů pro tohle ruku nezdvihne. Což je vlastně dobrá zpráva na závěr.
P.S. : vizualizace je z materiálů pro zastupitele, autorka ing. arch. Marcela Šonová. Další informace jsou dohledatelné na webu města


Udržíme hazard za branami města

Člověk dokáže rychle zapomínat na to špatné. Přesto věříme, že hazardní automaty a podobné zábavy, kolem kterých se stahují podivná individua, z paměti ...

  • 03.10.2018